En bild säger mer än tusen ord

Här nedan listar vi några argument varför visuellt tilltalande bilder och layout är viktigt.

 

1. Ger ett mer bestående intryck

Hur väl besökarna på din hemsida minns budskapet beror på en rad olika faktorer. En är om det kan associeras med en bild. Bilder på hemsidan gör alltså att besökarna minns budskapet i större utsträckning och ökar chansen för dem att återkomma.

2. Engagerar besökaren

När bilder används skapas en känslomässig koppling till de produkter och tjänster som marknadsförs vilket i sin tur leder till ett större engagemang från besökarna. 

3. Visuellt tilltalande

När man använder sig av snygga bilder i sin content addera du färg och kontrast till din marknadsföring vilket gör dem mer tilltalande visuellt. En webbsida som ser bra ut är roligare att surfa på och du kan räkna med att besöket blir längre, vilket i sin tur oftare leder till en kontakt.

4. Hjälper till att betona budskap

När du använder intressanta bilder kan man både introducera sina tjänster och understryka olika budskap på sin sida. 

5. Bra för sökmotoroptimering

Bilder ger också bättre resultat i sökmotorerna om de taggas. Detta gör att google “ser” vad de föreställer och detta ger dig ett bättre resultat, både i träfflistan och i bildsök.

6. Ökar trovärdigheten hos din publik

Bilder kan också hjälpa dig att öka förtroendet hos din publik. Genom att använda personliga och snygga bilder ger det en professionell bild av dig som företagare vilket också ger en positiv effekt av din tjänst.

7. Mer aktivitet på sociala medier

Hemsidor som använder bilder är också mycket mer delningsvänliga än de som använder bara text. Så om du vill ha innehåll som sprids lättare är det alltså bra att satsa på en del riktigt bra bilder. 

 

close

HÅLLA KONTAKTEN?

Vi vill gärna hålla dig uppdaterad med våra senaste nyheter och erbjudanden. Nyhetsbrevet kommer en gång i månaden.

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.